ISO 22000
Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 είναι ένα διεθνώς εφαρμοζόμενο πρότυπο, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων.
Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 είναι ένα διεθνώς εφαρμοζόμενο πρότυπο, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων.
Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 είναι ένα διεθνώς εφαρμοζόμενο πρότυπο, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων.
Το πρότυπο εφαρμόζεται από οποιονδήποτε οργανισμό εμπλέκεται άμεσα (παραγωγή, επεξεργασία και διάθεση τροφίμων και ζωοτροφών) ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων (παραγωγή υλικών – εξοπλισμού).
Επιπροσθέτως, το΄πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με άλλα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης.
Τα οφέλη από την εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 είναι μεταξύ άλλων:
• Η επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού συμμόρφωσης με τις νομοθετικές απαιτήσεις για ασφαλή τρόφιμα,
• Η πρόληψη,
• Η βελτιστοποίηση διαχείρισης πόρων,
• Η μείωση των απωλειών τεχνογνωσίας,
• Η προστασία της επωνυμίας της επιχείρησης,
• Ο αποτελεσματικός έλεγχος των αλλαγών,
• Η δυναμική επικοινωνία με άλλους οργανισμούς στην αλυσίδα τροφίμων, τις αρμόδιες αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και
• Η βελτίωση των διατμηματικών σχέσεων και γενικότερα της εσωτερικής επικοινωνίας. nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Το πρότυπο εφαρμόζεται από οποιονδήποτε οργανισμό εμπλέκεται άμεσα (παραγωγή, επεξεργασία και διάθεση τροφίμων και ζωοτροφών) ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων (παραγωγή υλικών – εξοπλισμού).
Επιπροσθέτως, το΄πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με άλλα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης.
Τα οφέλη από την εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 είναι μεταξύ άλλων:
• Η επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού συμμόρφωσης με τις νομοθετικές απαιτήσεις για ασφαλή τρόφιμα,
• Η πρόληψη,
• Η βελτιστοποίηση διαχείρισης πόρων,
• Η μείωση των απωλειών τεχνογνωσίας,
• Η προστασία της επωνυμίας της επιχείρησης,
• Ο αποτελεσματικός έλεγχος των αλλαγών,
• Η δυναμική επικοινωνία με άλλους οργανισμούς στην αλυσίδα τροφίμων, τις αρμόδιες αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και
• Η βελτίωση των διατμηματικών σχέσεων και γενικότερα της εσωτερικής επικοινωνίας. nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
- Αθ. Διάκου 12 ΛΑΜΙΑ 351 32
- info@epihirin.gr
- 22310-43486
- epihirinconsulting
-
Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 17:00